Da vi for fire-fem år siden startet dette lille fellesskapet, var det med en visjon og en drøm for framtida. På grunn av vår egen vandring gjennom ulendt landskap i livet, erfaringer og bagasje etter et ikke akkurat rosa A4 liv, ble det naturlig for oss å velge et navn og en form litt utenfor boksen.

Navnet Plan B dukket første gang opp da vi ramlet over reklamevideo på Youtube for en bok med nettopp tittelen: God always has a Plan B! Forfatteren av boka satte ord på mange tanker og følelser som vi hadde, og bekreftet for oss vår visjon: Vi ville være en utvidet familie og et hjem for uperfekte, upolerte mennesker med levde liv, arr og sår, som akkurat som oss, lengter etter et fellesskap preget av åpenhet, brutal ærlighet og ekte vennskap.

Viktige stikkord for oss var: familie, tilhørighet, naturlig overnaturlig, inkluderende fellesskap, styrke gjennom sårbarhet, relevant tro og rom for å stille spørsmål. 

Vi følte et helt tydelig kall fra Gud om at fellesskapets fokus skulle være rettet mot mennesker som behøver en ny sjanse, en ny retning og et bedre liv: Guds plan. Når vår egen PLan A leder oss på ville veger, eller enda værre inn i fullstendig ruin, og når vi føler oss totalt knust og misslykket, DA er Gud der med SIN gode plan, en Plan B for oss. 

Dermed ble det altså slik at vi beholdt dette litt rare og annerledes navnet :-) Fordi det er det vi er: rare og annerledes, ikke mainstream, men unike. 

I tillegg har vi latt oss inspirere av japanske krukkemakeres Kintsugi (se video øverst på siden), der de nekter å kaste krukker som er knuste, og istedet limer dem sammen med vakkert gull for å fremheve skjønnheten i det uperfekte. Vi er alle knuste kar, og bærer våre liv, erfaringer og mangler med stolthet, fordi Gud med sin store kjærlighet har gjenopprettet oss og gitt oss nytt håp og nytt liv.

Salmene 147, vers 3: Han leger dem som har et knust hjerte, og forbinder sårene deres.

2. Korinterbrev 4, vers 6-7: For Gud, som sa: «Det bli lys i mørket», han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet, som stråler i Kristi ansikt, skal lyse fram. Men vi har denne skatten i leirkar, for at det skal bli klart at den veldige kraft er fra Gud og ikke fra oss selv. 

Intro Image

Plan B Vineyard
Nedre Ferstadveg 34
7071 Trondheim
dag.bjornas@gmail.com/ grethe.bjornas@gmail.com
kontonr: 1503 47 62845